Vader en dochter

Toen ik begon met het geven van kinderyoga wist ik natuurlijk niet waartoe het allemaal zou leiden. Maar wat ik nu al een tijdje mag doen is het geven van yoga aan een vader en dochter samen. Dat had ik niet kunnen voorzien toen, maar vind ik nu wel super leuk! 

 

Waarom volgen zij lessen bij Veerkracht? Nou, omdat ze het beiden vervelend vinden om een kort lontje te hebben en omdat ze nogal eens kunnen botsen. 

En deze vader bedacht dat dat anders kan en moet.

Dus daarom volgt hij samen met zijn dochter lessen waarin yoga, meditatie, massage, mindfulness en ontspanning centraal staan. Ik vind dat enorm stoer en fantastisch om op die manier bewust tijd door te brengen met elkaar. 

 

De yogahoudingen die ze samen doen vragen om vertrouwen, samenwerking, en geven plezier en uitdaging. De mindfulness oefeningen brengen aandacht voor de adem, snappen dat gedachten komen en gaan, een langer lontje :)

Massage brengt natuurlijk ook plezier, maar ook luisteren naar elkaar, het een ander naar de zin maken. En ontspanning aan het eind van de les is fijn, brengt rust, brengt je bij jezelf en laat je luisteren naar jezelf, je eigen gevoel. 

 

Ik voel mij altijd blij na deze lessen, het is mooi om hen samen te zien en te zien wat het doet met hen. 

Vandaag gingen ze weer blij de deur uit mét een idee voor een cadeau: Het boek Gedachte-kracht! 

Volgende week veel aandacht voor mediteren...dat is de uitgesproken wens van vader om te leren en dochter wil graag minder boos zijn...nou mediteren kan daar een grote hulp bij zijn. 

 

Mocht jij nu ook bedenken dat je graag 1-op-1-tijd-en-aandacht wil besteden met je kind, bouwen aan een stevige band....Bij Veerkracht kan dat dus...van harte welkom!

 

0 Berichten

Dankjewel!

Soms kun je zo druk bezig zijn met de dingen rondom het lesgeven...het werven, nieuwe ideeën bedenken, "facebooken" en andere sociale media, administratie, het wensen meer mensen te bereiken, meer aanmeldingen binnen te krijgen...dat je soms uit het oog verliest waarom je het ook al weer deed. 

 

En na weer een aantal lessen te hebben gegeven de afgelopen weken zijn er gelukkig weer die momenten dat je echt blij kunt zijn met dat wat er op dat moment wel is. Wel dat ene babytje en mama, wel die 2 kinderen die steeds vrijer en losser worden in de les en waarvan je hoort dat er minder onrust is bij het gaan slapen. Wel die tieners (nu zelfs 5) in een groep die heel gezellig is, die zich op hun gemak voelen om te zuchten en te kreunen bij lastige oefeningen, toch ook nieuwe dingen uitproberen en die uiteindelijk totaal ontspannen kunnen liggen luisteren naar een mooie meditatie.

En wel die volwassenen die nu komen voor Relax Yoga. Waarvan er een aantal hebben aangegeven elke maand te komen....tjonge dat is toch bijzonder allemaal.

 

Er is bij veel mensen de wens tot ontspannen, en een aantal daarvan komen daarvoor naar Veerkracht. Ik ben daar heel trots op en dankbaar voor. 

 

 

 

Dus: Iedereen die er nu is in mijn lessen, of ooit geweest....dankjewel. Alles dat uiteindelijk niet doorging: ook dankjewel. Alles draagt bij aan groei! 

 

0 Berichten

overprikkeld, overspannen, burn-out

Gisteravond keek ik naar een uitzending van Brandpunt. 1 van de onderwerpen was dat de gemiddelde leeftijd van een burn-out steeds jonger is. Ze richtten de uitzending speciaal op scholieren.

Nou weet ik uit eigen ervaring maar al te goed hoe het is om zwaar overprikkeld, overspannen te zijn....een burn-out was het wellicht net niet te noemen. Maar dit gun ik niemand en zeker de jongeren niet!

 

Zelf had ik deze dag 3 groepen kinderen gehad uit groep 7/8 op een sportdag in Olst. Ze kregen een uur les in mindful-tieneryoga. "Wat was het fijnst" was natuurlijk de vraag aan het eind, ik ben altijd weer benieuwd wat ze noemen.

Velen geven de eindontspanning aan: een moment van stilliggen, focussen op de adem, voelen hoe je lijf ontspant, een overdenking....in dit geval het begrijpen wat een Sankalpa is en er 1 formuleren in je eigen hoofd. Zeg je Sankalpa 3x hardop in je hoofd bij het staren naar het vlammetje van een eigen gekozen kleur kaars. Ook de andere mindfulness oefening waarbij duidelijk wordt dat je gedachten komen en gaan als treintjes en dat jij mag bepalen met welke trein je wel of niet meereist wordt als heel fijn ervaren.

Ik hoop dat ik ze in dit uurtje heb kunnen meegeven dat gedachten niet altijd waar zijn, dat je er niet in mee hoeft te gaan. Dat jij de baas bent en dat je kunt kiezen voor de positieve gedachte.

Maar ik weet ook dat je deze boodschap veel vaker mag horen om werkelijk effect te hebben, om te integreren. 

 

Er was 1 jongen die zo'n 15 lessen Mindfulness had gevolgd. Hij had het nu niet meer nodig vond hij, maar was toch wel blij met deze herhaling. Ik zei dat er vele ontspanningsverhalen te vinden zijn op you tube...."maar", zei hij..."met een echt persoon die het vertelt is het toch net fijner!" Toffe, eerlijke reactie. 

Hoe mooi om te zien ook dat een aantal van deze kinderen van 5 verschillende scholen zich persoonlijk durfden te uiten. Vragen of zo'n ademoefening ook zou helpen als je adem helemaal ontregeld is bij een huilbui...dat het zo hoog zit en hikkend gaat. Dat ik dan kan vertellen wat kan helpen om jezelf weer onder controle te krijgen, al is troost van anderen ook heel fijn...maar vaak willen we toch zelf voelen dat we onszelf weer onder controle kunnen krijgen en dat kan soms heel simpel door alleen maar een hand te leggen op je buik!

 

Och...het allermooiste zou het toch zijn (mag ik even wegdromen....) dat kinderen mogen leren hoe meer in hun lijf te zijn omdat dat een belangrijke tegenhanger is van de prestatiedruk die er kan zijn, hoe goed je adem je kan helpen bij pijn, verdriet en boosheid, hoe je je gedachten kunt managen, hoe er diep in jou een stemmetje is die altijd het beste weet wat goed voor je is en wat de juiste keuze is. Ik hoop dat elk kind daar iets van mee kan krijgen (het liefst natuurlijk elk jaar even weer...herhaling werkt nu eenmaal het best) op welke manier dan ook....daarom heel tof dat ik op een sportdag hier een stukje van mocht brengen en straks in juni nog eens in Wijhe op een sportdag. Na een uur bootcamp kan yoga erg prettig zijn! ;)