hallo! 


Mijn naam is Rianne Otte-Schurink, eigenaar van Veerkracht-kinderyoga. Yoga geven is iets wat ik heel graag doe. Daarnaast heb ik nog andere werkzaamheden maar bovenal ben ik moeder van 2 kinderen en echtgenote. Ik heb altijd gewerkt met kinderen als groepsleerkracht. 

Ik help kinderen en volwassenen graag bij het (leren) ontspannen. Om prikkels te verwerken op een eigen manier en op een eigen moment. Bij de kinderen gaat mijn aandacht tevens naar het sterk staan, zich zelfverzekerd voelen, het jezelf mogen zijn in de les. Het resultaat van de lessen zal zijn dat kinderen met veel plezier uit de les komen, oefeningen kunnen toepassen om zichzelf te ontspannen en te "ontprikkelen". In de lessen probeer ik vooral het plezier, het genieten en het voelen van de sensaties in het eigen lijf de basis te laten zijn waarop we verder bouwen.

 

Na ruim 20 jaar ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs ben ik overgestapt naar het geven van yogalessen aan baby's, kinderen, tieners en volwassenen. In mijn jaren als leerkracht heb ik gemerkt dat kinderen het superfijn vinden om even stil te mogen staan, de ontspanning op te mogen zoeken, weg te dromen bij een mooi verhaal of visualisatie, praten/leren over gevoelens, samen een spel doen, creatief bezig zijn. Als volwassene merkte ikzelf hoe belangrijk yoga voor mij is om mijn balans te houden. Daarom heb ik de overstap gemaakt van het onderwijs naar dit mooie beroep...ook omdat ik hier zelf steeds meer behoefte aan had :) 

 

Voor mijzelf is de overstap heel spannend geweest, je geeft je vaste baan op....maar ik haal hier zoveel voldoening uit, word er zo blij van dat dit van grote invloed is op mijzelf en mijn omgeving. 

3 jaar later ben ik trots...ik heb al meer dan 600 kinderen kennis mogen laten maken met baby/kinder/tieneryoga en steeds meer volwassenen weten sinds midden 2017 ook de weg te vinden naar Veerkracht!

Wanneer ont-moet ik jou?

 

 

 

Mijn eigen verenpracht wordt ook steeds uitgebreid!

 

* basisopleiding kinderyoga Jip en Jan Academie Almere

* "ik denk mij sterk" spel Jip en Jan Academie Almere

* mediteren en mindfulness voor kinderen, jongeren en        coaching Arterre Nijmegen

* basisopleiding tieneryoga Jip en Jan Academie Almere

* opleiding docent babymassage en -yoga De Weideblik  Wageningen

* kinderehbo

 * Module 1 en 2 Yin Yoga docent bij Bivag

 * training psoasrelease en Trauma Release Excersices

 

 

 

Workshops gegeven op scholen, bso's, zorgboerderij, camping, festivals.

 

In dit filmpje krijg je een idee van de ruimte. Misschien fijn voor sommige kinderen (en ouders ;) ) om eerst te kunnen bekijken zodat ze weten hoe het er uit ziet, hoe ik klink en waar je je jas ophangt etc. Lijken kleine onbelangrijke dingetjes, maar voor sommige kinderen is het erg fijn om dat al een beetje te weten.