tieners groep 7/8/brugklas


Pieker je veel? Merk je dat je het lastig vindt om je te concentreren? Vliegen de zenuwen soms alle kanten op? Voel je je niet zo zeker van jezelf? Of ben je gewoon toe aan een leuk, ontspannen uurtje in de week... Wie weet zijn deze lessen dan fijn om eens uit te proberen, een beetje rust vinden in jezelf is een vereiste om lekker in je vel te zitten, de dingen te kunnen doen die je leuk vindt of die nou eenmaal moeten.

 

Bij binnenkomst volgt een warming up en gronding. Daarna natuurlijk de yogahoudingen. Zo ervaar je je eigen lijf en grenzen en kun je aanpassingen doen. Mooi is het om te merken dat je door goede ademhalingstechnieken verder kunt komen dan je eerst dacht in een bepaalde houding. Oefeningen in meditatie en mindfulness worden ingezet om je concentratie en focus te verbeteren, om ontspanning te vinden als je gespannen bent. Je kunt deze oefeningen thuis ook doen om je ontspanning steeds vaker te vinden. Heb je dan een presentatie of toets op school dan kan je ze gelijk toepassen!

Beoefen je mindfulness en meditatie heel regelmatig dan zul je merken dat je rustiger bent, minder gauw gestrest raakt en makkelijker de positieve kanten van het leven kunt zien.

 

 

In november zal er weer een cyclus van 5 lessen starten. Deze lessen kosten 40,-. Je kunt je alvast aanmelden. Dit zijn weer nieuwe lessen. Deed je mee in september/oktober dan kan je gewoon weer meedoen!

In december zullen er geen lessen zijn.

Na de kerstvakantie zijn er weer 5 lessen gepland. Op 11, 18, 25 jan en 1, 8 febr.

 


Wat andere tieners zeggen:

"Ik word er rustig en zelfverzekerd van, de lessen mogen wel wat langer duren. Het uur is zo voorbij."

"De muziek was soms niet wat ik had verwacht. Maar het was heel leuk!!!"

"Ik kom graag voor nog weer 6 lessen, het is fijn om te ontspannen."

"Ik heb ADHD maar het lukte toch om rustig te liggen bij de eindontspanning."

 

Wist je dat:

* er tieners 2 jaar lang meededen?

* er tieners met autisme, met ADHD, met hooggevoeligheid mee doen? 

* er meisjes en jongens mee doen?

* er soms een groep is met alleen maar jongens of alleen maar meisjes...grappig!

* het gewoon ook leuk kan zijn? en soms pittig? en soms heerlijk?