baby Massage en yoga

Ik leer jou de technieken, je masseert dus zelf je kindje!

10% korting tot 28 febr


 

 Mijn wens is om vele moeders én vaders te mogen leren hoe ze hun kindje kunnen masseren om rust te brengen of krampjes te verlichten. Maar vooral ook om te werken aan de hechting, de band tussen jou en je kind. Naast masseren doen we yoga met de baby en zingen we liedjes waarbij je de massage of yogaoefeningen kunt toepassen. Je kindje ontspant, maar ook jij gaat ontspannen naar huis!

 

Waarschijnlijk heb je de basisbeginselen van het masseren van je baby geleerd van de kraamhulp. Ik bied je een vervolg op deze ervaring. Technieken voor kindjes van 6 weken en ouder (tot ongeveer 9 maanden....al kun je de geleerde technieken een leven lang gebruiken). Vanuit een holistische visie werken we van beentjes en voetjes naar uiteindelijk het ruggetje. Het masseren stimuleert de aanmaak van oxytocine oftewel het knuffel- of hechthormoon. De yogaoefeningen zullen zorgen voor het aanmaken van vele verbindingen tussen de rechter- en linkerhersenhelft. Dit kan een positieve invloed hebben op de hechting en het leren. Het zingen en de versjes bevorderen de taalontwikkeling. 

 

Je biedt je kindje geborgenheid, veiligheid, het mogen genieten, plezier hebben samen. Maar ook het leren aanvoelen en aangeven van grenzen, dat is iets wat je niet vroeg genoeg kunt leren. Het knuffel- of hechthormoon oxytocine zorgt voor gevoelens van verbondenheid en vertrouwen.

Zelf ontwikkel je steeds meer (zelf)vertrouwen en ontspanning in het omgaan met je baby. Gaat je kindje bijv.  huilen tijdens een massage hoop ik dat je begrijpt dat het je iets te vertellen heeft…aan jou de schone taak om te observeren, grenzen te respecteren, ruimte te geven voor verdriet of boosheid en er te zijn, gewoon te zijn…dat is alles!

 

En zo probeer ik ook in de les om er gewoon te zijn, samen met jullie en te kijken en te leren, kennis door te geven en vooral te ervaren!                                                             

Wist je dat:

* Babymassage al eeuwenoud is. De technieken die gebruikt worden bij Veerkracht komen uit de Shantala, Westerse en Zweedse massagetechnieken.

* van de kraamhulp heb je waarschijnlijk ook masseren geleerd. Bij Veerkracht leer je de technieken voor kindjes van 6 weken en ouder.

* Aangeraakt worden één van de belangrijkste levensbehoeftes is naast voeding en rust?

* het contact tussen lichaam en geest wordt verbeterd?

* Gemasseerde kinderen  hun voeding efficiënter blijken te verwerken, beter afweersysteem verkrijgen?

* Kinderen dieper slapen, maar wakker meer alert/meer nieuwsgierig zijn? 

* Communicatie en taalontwikkeling worden bevorderd?

* Jijzelf meer vertrouwen krijgt in de opvoeding door het masseren?

* de lessen zijn voor kindjes vanaf 6 weken tot zo'n 9 maanden?

* het enorm waardevol kan zijn om in een groepje je belevenissen te delen, steun te vinden en samen te lachen?

* moeder en kindthee klaar staat?

* Iedereen er uiteindelijk veel plezier en ontspanning in vindt?

* je het misschien wel vergoed kunt krijgen bij je aanvullende verzekering? Je kunt het altijd even vragen bij je verzekering...fijn meegenomen toch? ( De Amersfoortse verzekeringen is nu bekend)

  

Ik kan nog wel even doorgaan, maar zelf ervaren is altijd beter dan lezen...Kom je meedoen met je kindje?

Meld je nu aan voor februari/maart!

Wat anderen zeiden die je voorgingen:

* we gingen samen ontspannen naar huis!

* het werkboek is duidelijk beschreven, zo kun je thuis alles nog eens fijn nalezen of opzoeken

* gezellig om dit samen met mijn vriendin te doen

* we komen zeker terug voor een herhalingsles...een full body massage!

* mooi om te zien dat een nieuwe techniek eerst wat spannend is voor mijn kindje, maar als we thuis nog eens oefenen is het geen enkel probleem.